+ 47 928 33 085 christian@grafiskpapir.no
Velg en side

OM CANSON

Historie, ekspertise og fortrinn

Canson Infinity produktene er fremstilt av verdens ledende Fine Art papir–møller, Canson og Arches, som ligger i Frankrike.
Canson ble grunnlagt i 1557, og selskapets interessante historie inkluderer den prestisjetunge utnevnelsen til kongelig hoffleverandør av Louis XVI i 1784. I 1782 ble varmluftsballongen oppfunnet og virkeliggjort med papir fra Canson.

Arches papir–møller ble grunnlagt i 1492, og gjennom årene har Arches historie vært nært knyttet til Frankrikes historie. Mange litterære milepæler og kunstverk er blitt til på Arches utsøkte papirer, eksempelvis Beaumarchais ”Voltaires samlede verker” og Napoleons ”Beskrivelse av Egypt”.

Den unike erfaringen til disse to fremste papirfabrikker og deres kvalitetsprodukter har vært verdsatt av kunstnere som Picasso, Chagal, Warhol, Ingres, Miro og Alechinsky. Selskapets kvalitetsprodukter setter fortsatt standarden for dagens kunstnere internasjonalt og i Norge.

Innovasjon, kvalitet og karakter.

I 1865 ble Canson innvilget patent på et system som forenklet fotoutskriftsprosessen og forbedret kvaliteten på gråtoner, samtidig som kostnaden gikk ned. Denne oppfinnelsen ble belønnet ved International Photography Exhibition i 1892. 97 år senere, i 1989, begynte Digital Fine Art grafikken på et Arches akvarellpapir hos Nash Editions i Los Angeles. Pionerene innen digitaltrykk valgte denne kvaliteten, slik som verdens mest kjente artister hadde gjort 500 år før dem.

Canson har beholdt sin innovasjonsånd ved å kombinere århundrers papirproduksjon–erfaring med teknisk avansert overflatebehandling for å produsere den nye standarden for dagens og fremtidens behov.

Canson foretrekker bruk av naturlige mineraler og de reneste materialer for å tilby deg lagringsdyktig blekkskriverpapir. Cansons foto– og kunstpapir, samt lerreter, tilbyr eksepsjonell kvalitet og særpreg kombinert med fremragende utskriftsytelse, konsistens og verdi. Canson Infinity papir og lerret gir et bredt fargespekter, dyp svart og utmerket bildeskarphet. Kunstnere og fotografer kan velge mellom en rekke ulike teksturer og medier, noe som gir dem full anledning til å uttrykke sin kreativitet og å produsere utskrifter av ypperste kvalitet. Infinity produkt–programmer omfatter langt mer enn kunst og fotografisk reproduksjon, bilderestaurering, kunst– og foto–porteføljer. Bare fantasien setter grenser for nye bruksområder.

Canson Infinity er det ultimale valg for digital–grafikk og kunstnere.